Пловдив ще има висше духовно училищеcarkvaПравославна духовна академия „Св. св. Кирил и Методий“ ще бъде открита в Пловдив, реши на днешното си заседание Министерският съвет.

Предложението за създаване на висше духовно училище в Града под тепетата е на Светия синод на Българската православна църква.

Висшето училище се открива по специалния ред на Закона за вероизповеданията. Неговата цел е да бъдат подготвени църковни свещенослужители, учители по религия и кадри за други общественополезни дейности с християнски характер.

plovdiv.topnovini.bg

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...