Подкрепете Детските православни лагери в Кремиковския манастир



Вече пет години с благословението на патриарх Неофит в Кремиковския манастир се провеждат безплатни православни лагери за деца. Тази година организаторите имат нужда от нашата подкрепа, за да може тази прекрасна инициатива да се проведе и това лято!

Ето и техния призив: „Това е нашата най-голяма радост, нещото за което толкова много се трудим. За този период лагерите ни са посетени от повече от 1200 деца на различна възраст, като има и такива в неравностойно положение. Те получиха знания и незабравими детски спомени, но истината е, че ние се учим от тяхната вяра, надежда и любов през всички лагерни дни.

С труда на много хора Кремиковският манастир успява да събере средства за материали, храна и всичко нужно за децата. Като учителите и помощниците работят безплатно, следвайки Божията заповед „Даром получихте, даром давайте“.

Най-много средства се отделят за нощувките на децата, които за момента са в базата на Министерството на труда и социалната политика, в непосредствена близост до двора ни. Това обаче е на път да се промени, тъй като в момента се строи манастирската сграда, която ще събира детските усмивки и веселия шум.

За съжаление, средствата ни бързо свършват и се притесняваме дали ще успеем да довършим строежа и да обзаведем помещението, така че да е удобно за децата.

Ние обаче знаем, че невъзможното за човеците е възможно за Бога, затова се надяваме, че чрез добри хора, които искат да помогнат, това че се случи. Станете част от нашето начинание с помощта си! Имаме нужда от парични средства за довършване на базата и подготовката на лагерите. Легла, шкафчета, дори спално бельо – всичко ще ни бъде от полза.

Всеки може да помогне с пари, работа или материали. Като трябва да бъде сигурен, че направеното от него добро дело ще роди още добрини. Тогава тази нишка ще се превърне в здрава верига. А благият Бог ще ви възнагради многократно за направеното добро“.

Направете дарение на банковата сметка на манастира: УниКредит Булбанк, BG12UNCR70001522340552.
Титуляр: Кремиковски манастир “Св. Вмчк Георги Победоносец”
Дарение за провеждане на детски лагери.

За контакт: отец Серафим Янев, тел. 0899857635

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...