Поздравления за рождения ден на Българския ПатриархВчера, на 29 октомври, Негово светейшество Българският патриарх Максим е бил посетен в болница "Лозенец" от архиереи, за да получи позравления по случай деветдесет и втория си рожден ден. Сред гостите е бил и епископ Йоан от Руската православна църква, се казва в информация на Актуално.  Патриарх Максим е получил писмени поздравления за рождения си ден още от президента Георги Първанов, от председателя на парламента Георги Пирински и от Дирекцията по вероизповеданията при Министерския съвет, е съобщил Русенският митрополит Неофит, цитиран от сайта.

Божествена света литургия и молебен за здравето на Патриарха е бил отслужен в храм-паметник "Свети Александър Невски" от архиереи на Българската църква.

Негово светейшество Патриарх Максим все още е в болница "Лозенец", където постъпи през март тази година, заради фрактура на крака.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...