Посланията на Националната мюсюлманска конференция



viara_i_obshtestvoТази събота във „Вяра и общество”. По изключение започваме в 15.00 ч.

В този брой на предаването очаквайте:

  • „Твърд камък на вярата Христова” – в деня на св. Петър, цар Български, разговаряме за един почти непознат български светец и твърде противоречиво оценявана историческа личност с известния медиевист доц. Веселина Вачкова.
  • „Всички мюсюлмани на Балканите са внуци на османците!” – за посланията на приключилата Национална мюсюлманска конференция, които останаха почти незабелязани; за механизмите, с които бе преизбран отново досегашният Главен мюфтия; за опитите на Главно мюфтийство да изземе имотите от джамийските настоятелства и за скритото недоволство от конференцията – спецални репортажи, анализ на Алекс Алексиев, а също мненията на джамийски настоятели и бивши служители на Главно мюфтийство от Русенско и Смолянско.

Вашите въпроси и мнения по темата очакваме предварително на страницата ни във фейсбук „Вяра и общество”, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg. По време на излъчването ни, директно в ефир може да позвъните на телефони 02/ 9 444 999 и 02/ 814 2551

Гледайте ни, очакваме Ви.

Тази събота по изключение започваме с два-часа по-рано – от 15.00 ч.

Екипът на „Вяра и общество”

Коментари

коментара

БЛИЗКИ ТЕМИ: