Пражкият архиепископ Христофор: Истинското смирение носи свободаТази събота в предаването "Вяра и общество" ще видите:

Паметта за Освобождението чрез неговите сакрални символи – чудесата на Божията майка, изобразена върху Самарското знаме, и необикновени истории, които разказват кръстовете-реликви на воините, загинали в Плевенската епопея.

Видинската епархия обсъжда канонизирането на жертвите в Чипровското въстание, в което обаче участват и католици, и православни.

Православието в сърцето на Европа – осъзнат избор, а не наследена по рождение традиция: разговор на Горан Благоев с Пражкия архиепископ Христофор (Кжищов).

В общност по-лесно се върви по пътя на вярата – споделеният опит на една неформална младежка православна група от София.

„Вяра и общество” се излъчва от 8.00 ч.  в събота по БНТ-1. Повторението на този брой е в петък (9 март) от 14.45 часа. Излъчването по БНТ Свят е в неделя (4 март) от 6.40.  

Можете  да ни гледате и на електронната страница на предаването – „БНТ Продукции”, раздел „Религия и История” –  в сайта на БНТ www.bnt.bg . Всеки пореден брой става  достъпен за потребители след 12.00 ч. в събота.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...