Празник на храм “Св. Атанасий” – гр. ВарнаИзточник: пресцентър на Варненска и Великопреславска св. Митрополия

На 18 януари 2007 г. храм “Св. Атанасий” на ул. “Граф Игнатиев” № 19 в гр. Варна ще отбележи своя празник. По този повод на 17 януари, сряда, от 17 ч. в храма ще се отслужи вечерна служба с петохлебие.

След службата, от 18 ч. ще се състои среща-разговор с йеромонах Поликарп, игумен на Руенския манастир “Св. Йоан Рилски”, и йеромонах Антим, игумен на Клисурския манастир “Св. св. Кирил и Методий”, на тема: “Монашеството – история и съвременност”.

На 18 януари, четвъртък, от 9 ч. ще започне тържествената литургия. В нея ще вземат участие свещеници от Варненска и Великопреславска епархия, както и от други епархии в страната. След службата ще се освети традиционният рибен курбан и ще се раздаде на всички присъстващи.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...