Предстои беседа на тема „Християнският поглед към учението на Петър Дънов“

911След края на лятната ваканция Православие.БГ и столичната ателие-книжарница „Къща за птици" отново ви очакват на първата за есента среща от поредицата беседи и дискусии „Православие и съвремие", а темата e „Християнският поглед към учението на Петър Дънов".

Каква е гледната точка на един православен богослов и на един православен духовник към учението на Петър Дънов? Има ли от перспективата на православната вяра „нецърковно" или „езотерично християнство", каквото определят, че е учението на Дънов негови последователи?…

Участници

909Доц. д-р Клара Тонева
Преподавател в Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски" в дисциплините история на религиите, нехристиянски религиозни учения, религия и екстремизъм и др. Автор е на три монографии, три учебни помагала, два учебника (в съавторство), две студии и над 50 научни публикации в България и в чужбина. Член е на: Съюза на учените в България, Центъра за изследване на новите религиозни движения в България; Центъра за изследване на религиите при СУ „Св. Климент Охридски" и др. Носител на ректорска награда за млад учен за 2005 г. от фондация „Св. Климент Охридски".

908Свещ. Георги Георгиев
Енорийски свещеник във владайския храм „Св. ап. и ев. Йоан Богослов"
и в храма „Св. Петка" в с. Дрен, Пернишка област.
Модератор

Доц. Костадин Нушев
Преподавател по нравствено богословие в Богословския факултет на СУ. Води курс по християнска биоетика в магистърска програма на Философския факултет на СУ. Член е на Централната етична комисия по трансплантация. Автор е на пет самостоятелни книги (монографии и студии), на над 30 публикации в научни издания и на множество статии в църковния периодичен печат и в православни интернет издания.

Къде: ателие-книжарница „Къща за птици" (София, ул. Проф. Асен Златаров 22)
Кога: 12 септември (четвъртък) 2013 г., 18:30 ч.

Събитието във Фейсбук >>>

 

Коментари

коментара

Близки теми:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 × 3 =

*