Пред провал ли са изборите за патриарх?Може да харесате още...

5 Отговори

 1. Тр. Георгиева каза:

  Гледах последното предаване и не съжалих, че пропуснах предишните, защото едни и същи лица повтарят едно и също. На преподавателят с побелялата коса бих препоръчала -боя. Защото той явно се терзаеше от белезите на отминаващата младост и занима всички ни с тази своя болка. Свещеника имаше твърде неспокоен вид, което говореше за вътрешна негова борба, за неспокоен сън и вероятно някакви страхове. А на отчаяния господин чието тъмно лице и неспокоен изнурен поглед говореха за сериозно страдание и болестно състояние – бих препоръчала да се обърне към лекар, защото здравето е по-важно от всичко. Борбата за власт и политическа кариера е за физически силни и психически устойчиви хора. Казвам това най-добронамерено, защото днес видях снимка на Обама, който след 4 годишен мандат изглеждаше видимо много състарен в сравнение със снимките от клетвата си за предишния си мандат. С две думи предаването бе преливане от пусто в празно.

 2. Mag Трафиканти каза:

  Медиите ни разкриват бъдещето, измисленото минало и фалшивото настояще, и ако приемем, че е така, значи, че никаква форма на зависимост не може да убегне на наблюдателното око и следователно позорът и заблудата са си за нас. С две думи, ще кажа, че почти насекъде се виждат форми на зависимост, привилегия и съвременното пресъzдаване на злобарската пиеса „отровено бъдеще и негодна храна“ . Вместо да се вглеждаме в лицата на хората, нека се вгледаме в бъдещето!
  Лицата ни са преходни, а бъдещето… също…

 3. Пепи Донев каза:

  Понеже ТР. Георгиева, коментира гостите, пък сега аз ще си позволя да коментирам един от гостите в следващото предаване.
  Монахът Никанор, това е изключителен мъж с невероятна мисъл, видимо способен и културен за разлика от други расоносци или прелигировани расисти. Възхищавам се на този човек, въпреки кръста, който сам си носи (може да няма избор) Ето ви един невероятен Човек с достойни за възхищение качества.
  Спомням си как ме прие и застана до мен, когато беше необходим, без да се бие в гърдите, без да смята, че има право да ме накаже, въпреки че убих втория си баща, който се страхуваше се от мен по незнам какви причини.
  Да, възхищавам се и не искам да съм на неговото място, да решавам провалени съдби и напрекъснато да бъда в помощ на хората. Едно доказателство колко е мъжествен животът на Христовия жених. И сега се питам, дали всеки монах трябва да има истински, неподправен интелект или просто, това е начинът, по който безболезнено се приближаваш до Бога, Христовият баща.

 4. Г. Ловчевски каза:

  Малко напомпани коментари за о. Никанор, но определено има качества, стил и бъдеще за разлика от други расоносци. През последните години често се изявява в медиите и по какви причини го канят – може би е видно какви качества притежава, поне изявите му и това, което се знае за него е малко по-различно от познатата ни картинка на Синодалните скандали. Слава Богу, че има такива хора като този монах и вярвам, че бъдещето му е само и единствено в Църквата с дела, вяра и смирение.

 5. Г. Ловчевски каза:

  Абе като съм почнал да пиша за о. Никанор, нека поне си пожелаем новото поколение в управлението и стопанисването на БПЦ да е мислещо и можещо, ако не му пречат разбира се!

  Сега е ваш ред…