Президентът: „Бъдещето е на Църква, която се обръща към хората, а не към зависимостите от миналото”Може да харесате още...

3 Отговори

 1. Киро каза:

  Както много пъти вече съм писал, вече почна да ми писва от такива полуидиотски „нравоучителни” предавания.Все едни и същи мантри-ДС,връзки с бившата власт,четене на морал, размахване на пръст и т.н/Както през времето на соца,щом се пишеше за Запада,задължително се напомняше за експлоатацията на трудещите се там!!!/.И ако ми позволите,само един въпрос -Вие/пишещите и коментиращите непримирими борци за нравствена чистота/ кръстени ли сте/и ако да,кога/ и родителите ви сключвали ли са църковен брак?Защото тези хора ,по време на атеистичният режим,съзнавайки напълно всички рискове и негативи, са станали духовници,докато ние се криехме като мишки и не смеехме да влезем в църква да не би някой да донесе на партийният секретар,а сега даже имаме наглостта да вием като помияри срещу тях.Така че, Господа,първо вижте гредите в собствените си очи,тогава вадете сламките/каквито разбира се имат,и то много!!!/, от очите на другите!!!

 2. ivan simeonov каза:

  Уважаеми г-н Kiro_kv,
  Доскоро не мислех като Вас, но след като посетих дискусията „Църквата пред избор“, състояла се на 1.02 т.г. в „Червената къща“, вече съм 200 % съгласен с Вас. На президиума беше цвета на нашата родна църковна интелигенция – четирима публични личности, чиито имена добре се знаят. Малката зала беше препълнена, но въпросните корифеи нямаха никакво намерение да се проведе една истинска демократична съвременна дискусия с публиката. Речите им бяха предълги и менторски. Само аз се изправих срещу този нов вид църковен авторитаризъм. Флагманът на църковната ни интелигенция, г-н Професора, на няколко пъти ме заплаши, че ще се разпореди, никога вече да не ме пускат в „Черв. къща“. А тя се именова „Център за култура и дебати“ !?
  Сърдечни поздрави,
  Иван Симеонов

 3. Киро каза:

  Уважаеми г-н Симеонов,аз тези мои становища ги публикувам не само тук,но и в други форуми от година, че и повече,и винаги съм бил заливан с негативизъм и помия.Колкото до г-н Професора,бих му предложил да оглави едно проучване,ама да започне от себе си!!! колко процента са били кръщенетата и църковните бракове сред българското население преди 89г./както много пъти съм писал,при каракачаните у нас са практически сто процента!!!/,и тогава да тръгнем да търсим вини и виновници за определено нерадостното положение в църквата…И специално към владиците членували в ДС.Вие не дължите никакви извинения към никого и за нищо/най-малко пък на нас!!!/.Точно обратното-на вас дължат извинение тези подли,страхливи и мизерни конюнктурни плъхове,обясних,мисля доста ясно защо!!!