Президентът разговаря с държавния секретар на Ватикана кардинал Анджело Содано


Президентът Георги Първанов прие днес на “Дондуков” 2 кардинал Анджело Содано, информира агенция Фокус, позовавайки се на информация от Прессекретариата на държавния глава.

Държавният секретар на Ватикана e у нас по повод откриването и освещаването на новата католическа катедрала “Свети Йосиф” в столицата, което се състоя в неделя.

В навечерието на 24 май кардинал Содано и президентът Първанов разговаряха за делото на светите братя Кирил и Методий, за културните и духовните корени на българската нация, които я правят неделима част от голямото европейско семейство, а също и за трудностите, съпътстващи обединението на Европа.

Президентът благодари за подкрепата на Светия престол на усилията на България да се интегрира в Европейския съюз, както и да постигне справедливо решение в делото срещу българските медицински сестри в Либия.

България е част от Европа, от нейната култура, история, религия, надявам се това в най-скоро време да се признае политически и юридически, каза кардинал Содано.

Държавният секретар на Ватикана се срещна и с българския премиер.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...