Проватският епископ Игнатий обмисля оттеглянето си от избора за Варненски митрополит3051Проватският епископ Игнатий обяви, че обмисля възможността да се оттегли от избора за нов Варненски и Великопреславски митрополит.

По-рано днес БНР съобщи, че в заявление до Светия Синод той твърди, че изборът е опорочен и епископите Борис и Сионий трябва да понесат наказания. В края на деня стана ясно, че епископът продължава да обмисля позицията си и по-нататъшните действия, които ще предприеме.

Тази вечер от 18 ч. във Варна ще се проведе протестен митинг под надслов „За морал в църквата“, в морския град вече започна и подписка за искане изборът на двамата кандидати за митрополити да бъде отменен.

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...