Разградската болница „Св. Иван Рилски” набира средства за построяване на параклис


Източник: информационен сайт на Разград

По инициатива на изпълнителния директор на разградската болница д-р Ангелина Миткова отново стартира кампания за набиране на средства за ремонт и възстановяване на стария параклис "Свети Иван Рилски" в двора на здравното заведение.


Вече е създадено сдружение “Православен параклис “Св. Иван Рилски”. Негов председател е археологът от разградския Исторически музей Галена Радославова. Проектът на сградата е готов, негов автор е архитект Емил Драганов. За реализиране на проекта са необходими около 33 000 лв. За целта в разградския клон на ДЗИ банк е разкрита банкова №108689103, банков код:40084214.

Д-р Ангелина Миткова съобщи, че е помислено и за пациентите на болницата с мюсюлманско вероизповедание. След съгласуване с районния мюфтия Мехмед Аля, в първи корпус на здравния комплекс ще бъде обособено помещение за молитви.


Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...