Религиозните аспекти на проблема за сурогатното майчинство – тази събота във „Вяра и общество”Ще намерят ли общ език по проблема със сурогатното майчинство Църквата и законодателите? Отговорът на този въпрос търсим в предаването, провокирани от отрицателната позиция без мотиви на Светия Синод.

Заедно с депутатите Калина Крумова и Лъчезар Тошев, председателя на фондация „Искам бебе” Радина Велчева и богослова доц. Костадин Нушев водещият Горан Благоев дискутира по проблема, съчетал медицински, етични и религиозни аспекти. Ще научите и позицията на Католическата и Методистката църкви.

В същия брой единствено вие, зрителите на „Вяра и общество” ще имате възможност да видите кадри от тържествата в чест на новомъченица Кирана, чиито мощи бяха открити преди месец в село Осса (Велика) в Северна Гърция.

Предлагаме ви и едно вълнуващо посещение в папския параклис „Редемпторис Матер”, където достъпът на камери е почти невъзможен. В неголемия храм, съграден във Ватикана, има мозаечен образ и на небесния ни покровител св. Йоан Рилски.

Боряна Пунчева – главен продуцент на филмопроизводството в БНТ, ще представи новия документален филм „Небесният покровител на България”, също посветен на св. Йоан Рилски, който БНТ 1 ще излъчи на 18 октомври от 22 часа.

В рубриката ни „Неделно евангелие” ще чуете размислите на иподякон Андриан Александров върху притчата за сеяча (Лука 8:5-15).

Напомняме Ви, че от тази есен „Вяра и общество” вече се излъчва от 8.00 ч. в събота по БНТ-1. Повторението на този брой е на 21 октомври (петък) от 14.20 ч. Може да ни гледате и на електронната страница на предаването – „БНТ Продукции”, раздел „Религия и История” – в сайта на БНТ www.bnt.bg . Всеки пореден брой става достъпен за потребители след 12.00 ч. в събота.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...