Рождественски образи – изложба във ВарнаВарненска и Великопреславска Света Митрополия организира изложба на рисувани икони на Пресвета Богородица под наслов „Красотата на девството”, в чест на предстоящия празник Рождество Христово.

Изложбата е първа по рода си във Варна и ще бъде открита в ДПЦ „Св. Архангел Михаил” (ул. „27 юли” № 9) на 16 декември (сряда) от 18.30 ч. Проявата ще бъде съпътствана с лекция на гл. ас. Мариян Стоядинов от Православния богословски факултет на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий, на тема „Иконата като откровение”.

В следващите дни – на 17 декември, в 18. 30 ч. – ще бъде представена дипломната работа на иконографката Илка Димитрова на тема „Света Богородица Одигитрия – история и символика”, а на 18 декември, в 18.30 ч., словото на Свети Атанасий „За Боговъплъщението”.

Иконите са изписани от зографи, завършили катедра Иконография към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” и от иконописната школа на Клисурския манастир „Св. св. Кирил и Методий”.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...