Романът „На пост“ на Николай Фенерски ще бъде представен пред софийска публикаНа 9 април (вторник) от 19 ч. в столичната ателие-книжарница „Къща за птици“ ще се състои софийската премиера на романа „На пост“ на Николай Фенерски (изд. „Ерго“). Книгата ще бъде представена от автора, от издателя Мартин Христов и литератора Маргарит Жеков.

„Винаги съм смятал, че добавянето на някакво определение към жанра „роман“ е белег на претенциозност. „Вместо роман“, „вулгарен роман“, „роман на чувствата“… Но в случая няма как да не нарека „На пост“ вертикален роман. Защото той е прицелен нагоре. Изправен е като лествица, чийто горен край се губи в сиянието на небесата“, пише по повод книгата самият автор.

„Текстът е излят – като камбана, като изповед, като ускоряващия улей на Големия Адронен Колайдер. Тук го има и еуфоричният възторг на неофита, на новоповярвалия, но и умъдреността на крачилия десетилетия по „дългия и криволичещ път“ към убежищата на Истината“, споделя за романа Петър Марчев.

Николай Фенерски е автор още на книгите „Апокалипсисът е дело лично”, „Не казвай на майка си”, „1994“ и „Пролуката. Есета за покаянието“. През 2012 г. втората му книга е номинирана за наградата „Хеликон“ и получава литературната награда на Община Бургас.

Писателят е и един от авторите в рубриката „Колонката“ на Православие.БГ, посветена на актуални теми от християнския живот.

 

Please follow and like us:

Коментари

коментара

БЛИЗКИ ТЕМИ:

Споделете в социалните мрежи