Русенският митрополит Неофит подписа договор за трансгранично сътрудничествоМоже да харесате още...

7 Отговори

 1. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Калки и Звезди от “Ахат” в шоу за Христос. – http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-10-13&article=343552

 2. Стефан Йорданов Чурешки каза:

  Колко у хубаво да има европари за строително-ремонтни дейности! Толкова е хубаво да има бизнес и фирмени отношения в условията на пазарна икономика! И колко е хубаво да има пари за свещи и за ритуални дейности и за програми осигуряващи финансирането на сгради и ритуални комплекси! И е толкова скучно да проповядваш сред хора истини, които са опасни и вредни за рахата! И е толкова вредно за егото да работиш върху себе си, да въвеждаш сериозни и отговорни критерии за грамотност и познание, толкова е трудно да разработваш отношенията между религия и наука и да оценяваш условията за запазване на духа и истината на православието, наместо да пазиш предметно-вещевите и церемониалните параметри на една отминала историческа епоха! И защо да се грижим за човека – историческия материализъм, който беше догмата на нашите сътрудници комунистите вижда във възхвалата на вещта нова проповед за светлото бъдеще на човека, а какво е важно тук, че Христос говори за духа?
  http://www.slavicorthodox.hit.bg

 3. Траянка Георгиева каза:

  А консултирал ли се е Бойко Илиев с богослов? Защото духовните висоти на интелектуалците ни стигат до Ванга и Тотка. Настоявам, тези, които са произлезли от маймуната, които са писали Бог с малка буква, за които Църквата /“се крие в ритуалите“/, и които са против, децата ни да придобиват дух, истина и любов, настоявам, те да не ни натрапват критериите си за духовност.
  В същото време се извинявам на ония интелектуалци, които имаха в сърцето си Бога и помагаха на хората. Преди 20 години се причастих за пръв път, благодарение на една актриса от „Сълза и смях“. Ще съм и благодарна завинаги и я поздравявам с празника на св.преподобна Петка.
  Днес научих, че Чаушеску е наредил, всички поклонници за Яш, да пътуват безплатно. Може би, само за това си струваше да го пощадят. Сега там има манастири с по 500 монаха и православието е в разцвет.

 4. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Днес в митрополитската катедрала „Св. Неделя“ в София е отслужен молебен „за здравето на чилийските миньори“. Те не са ли римокатолици? Кога БПЦ прие унията, за да се моли официално за хора, подчинени духовно на папата?
  .
  Клиф Ричард на 70 години –
  http://archiman.livejournal.com/

 5. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Гражданка иска да се освободи от ЕГН, съди държавата. – http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=622449

 6. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Врачката Тотка влиза разорена в затвора. – http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-10-14&article=343682

 7. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Руски поклонници в Италия – http://www.ruskline.ru/monitoring_smi/2010/oktyabr/15/tam_gde_nebo/