Русенци подеха кампания за довършване на храмМоже да харесате още...

2 Отговори

  1. о. Павел каза:

    Аз бих препоръчал на всички, които се смятат за православни християни и спазват Петровия пост, да отделят спестените от пържоли, цигари, бира и любовници средства и да ги дарят за русенската църква, за да направят най-сетне едно добро за душата си.

  2. Климент Йорданов Буренков каза:

    Друже, изненадан съм от написаното: „В последствие храмът е[b] злоумишлено занемарен[/b] до окончателното му разрушаване „. Какви са Ви сведенията за да твърдите тази злонамереност?! Може би отец Павел знае повече детайли. Според моята информация, храмът е запустял поради липса на богомолци, защото е на по-малко разстояние отколкото вашият храм от катедралата. Запустение ще чака и новия храм поради липса на християни в града и неяснота с даренията за храма. Че е имало зломислие, имало е и негов проводник е предшественикът на отец Стефан от Вашата енория. [b]Отец Марин указва злополучното тайнствено въздействие върху Дядо Софроний да си сложи подписа за събарянето на храма[/b].

    Струва ми се, че Вашата ерудиция и култура не трябва да оперират с такива шаблонни неточности, а да служат на истината. Истината е, че при преместване на нетленните останки на митрополитите, тези на митрополит Григорий са нетленни.