Светият Синод за случая със Слави Бинев: Извършеното удостояване с титлата „архонт” е недействителноМоже да харесате още...

4 Отговори

 1. justice каза:

  НЕ ТАКА! Светия Синод може и да не признава, но това не значи, че МУТРАТА Бинев не е архонт? Тя е в сила за Старозагорската епархия! Нека дядо Галактион излезе по БНТ преди или след вечерните новини и ПУБЛИЧНО обяви този АКТ за недействителен Останалото е приказки!

 2. Metodiy каза:

  Пак някой е „въвел в заблуждение“ светите отци. Те и „митничар“ сигурно не признават ! И още куп светски длъжности. Каква „награда“, какви пет лева ?
  Негово превъзходителство Слави Бинев е архонт ! Да му е честито !
  Ако можеше и отците ни да бъдат благородници ! А не да служат на цар, парламент и гръцка църква. Пък и малко култура освен „Отче наш“ няма да им навреди.

 3. mmm каза:

  Светият Синод греши, а митрополит Галактион който няма очи да се покаже пред хората е прав, така ли?

 4. Artist каза:

  Аз си мисля, че щом един архийерей митрополит е въздигнал в тази титла Слави Бинев и има това право, никой вече не може да отмени статуквото поради естеството на титлата! De facto Св. Синод отменя, но De jure – не може да направи нищо на новият архонт, както и на въздигнатите стари архонти и те си остават такива во веки веков!!!