Светият Синод на БПЦ организира среща между религиозните водачи на вероизповеданията в България


На 28 март от 16 ч. в Синодалната палата ще се проведе среща на представители на Св. Синод на БПЦ с религиозните водачи на вероизповеданията в България, съобщиха от секретариата на Светия Синод на Българската православна църква.

Срещата е провокирана от редица световни събития: публикуваните наскоро карикатури на пророка Мохамед в световните медии и разпалването на антирелигиозни настроения по света. Целта на срещата между лидерите на различните вероизповедания в България е да се запази религиозния мир; ще бъдат разгледани въпроси, свързани със зачитането на религиозните права и свободи.

Ще присъстват представители на католическата църква, на арменската, мюсюлмански лидери, както и представители на петдесятниците, уточни за Православие БГ Негово Високопреподобие архимандрит Наум, главен секретар на Св. Синод.

Срещата се организира по инициатива на Светия Синод.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...