Светият Синод се обяви срещу гей-парадаМоже да харесате още...

3 Отговори

  1. Kris каза:

    Не може да се модернизира ценностната система никога,защото тя е вечна и не може да се подчини на никое временно явление изразено в лудост,суета,лъжовна красота или каприз.Чудно ми е кога ще има парад на културистите,борещи се за правата си и възстановяване с държавна издръжка-8 000лв на месец,ограничени,плюс два бона джобни.Без пари културист става ли се?Също много се надявам затворите в страната да ремонтират тоалетните в килиите и да има винаги топла вода.Имам и други надежди…

  2. От една публикация в Интернет разбрах, че политическата партия ДСБ подкрепя гейпарада като израз на свободата и правата на човека. Интересно ми е какво мисли по този повод известния проф.д.ф.н. Калин Янакиев, който е член на ДСБ, виден партиен строител и радетел за ценносттите на Партията, а същевременно се води за православен християнин и е редактор на списание Християнство и култура. Ако ще уважаваме правото на гейовете, то тогава да уважаваме правата на комунистите, левите, традиционалистите, националистите и всички другомислещи. Или за Янакиев християнството е фасада, зад която се крие неопреодоляна лична антипатия към политическия опонент и тънка сметка за житейско благополучие на основата на факта, че българите малко знаят за християнството, а християнската философия и богословие бяха силно занемарени през последните 50 години. Или може би едно е да си християнски интелектуалец, радател за европейско бъдеще на България, друго е да си истински вярващ евангелски православен?

  3. az каза:

    Хомосексуалистите в това число и аз, ви обичат, за разлика от всички други врагове на Светата ни Църква. Ние не искаме нищо от вас, нямаме какво да делим с вас. И понеже Бог е любов ние искаме поне да не ни мразите. В Библията сме заклеймени – но ние сме това което сме и имаме право па спасение на душите ни, стига да спазваме божиите повели. Но това не значи, че трябва да се отричаме от доброто в нас (нашата любов към любимия човек). Не означава, че трябва да се насилваме да спим с жени, и да създаваме семейства без любов. Не си мислете, че всички сме като Евгени Минчев – долни гнусни лигльовци или, че сме постоянно в няква оргия. Не. Една част от нас са добре възпитани, културни и по нищо не се различаваме от хетеросексуалните, освен в това, че вечер си лягаме с мъж. Може да не ви сеструва редно, но ние го правим с любов. Ние с радост ще помогнем в борбата с истинските проблеми – насилие, глад, секти, и всякакви други. Дори и да не искате, ние ще застанем на ваша страна.