Свиква се свещеническа конференция в Пловдивска епархияМоже да харесате още...

6 Отговори

 1. paterp каза:

  Ако беше епископ на място и с принципи, митр. Николай трябваше да си спомни за свещеническите конференции много по-рано.

 2. Atila каза:

  На същата дата, както бе обявено вчера в София ще се проведе свещеническа конференция под същото мото:
  http://www.dveri.bg/content/view/6000/29/
  Това координирана акция ли е или просто надпреварата продължава? И аз си задавам въпроса на писалия преди мен: 10 години като викарен епископ в София защо не се сети да направи една конференция?

 3. sponzor каза:

  Свещеническите конференции са нещо наистина добро. Дано се случват по често и в останалите епархии. И дано владиците добият смелост да предизвикат църковно-народен събор.

 4. 777 каза:

  prav si,4e nqmat taq smelost,strah gi e,da ne im poiskat ostavkite,zaradi dosietata i tn,da ne bi niakoi da gi sybori ot sladkoto komfortno mqsto,koeto sa si zaeli tam,a sasto taka i patriarha moje pak da se „razbolee“,malko predi pashata ipak v bolnica,i pak nqma sybor,kolko intreresno

 5. Християнче каза:

  Концепцията на Синода не е съобразена със Закона за Народната Просвета. Тепърва ще сме свидетели на невероятни циркове. Родителите и учениците ще си кажат думата. Особено като видят КОЙ, КАК и КАКВО преподава. Да не забравяме, че пилците се броят на есен, а не по средата на годината. Дядо Николай тръгва с голям чувал за вълна в училищата, но може да се върне и остриган в митрополията.

 6. Calinik1 каза:

  Сериозно ли вярвате, че ще се свика църковно народен събор? Защото аз не вярвам. Има хора които не биха допуснали да се промени статуквото.
  Вероучението в този момент едва ли ще се въведе както трябва. Във всеки град има подготвени богослови, но не ги допускат, за да могат да се уредят учителки на които не достигат часове, а те са със съмнителна подготовка- напр. -курсове някакви или бивши учителки по история, но история преподавана в онова време, когато на власт беше войнстващия атеизъм.
  А дядо Николай да прави каквото ще.