Св. Синод налага наказанието „разстригване“ на монах Филарет (Цанев)На вчерашното си заседание Св. Синод в пълен състав се е събрал в качеството си на Църковен съд, за да разгледа църковно-наказателно дело срещу монах Филарет (Цанев), за когото наскоро бе излъчен репортаж в ТВ предаването „Господари на ефира“.

Делото е заведено съгласно член 189 от УБПЦ-БП и член 190, ал. 9, за „блудни деяния, включително и между еднополови”, се съобщава в официалния патриаршески сайт.

Св. Синод е взел решение да наложи на монах Филарет (Цанев) на основание член 191, ал. 4 от УБПЦ-БП църковното наказание „разстригване”, като същият се връща в редиците на миряните, без отлъчване от Църквата.

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...