Село Долец дочака своето възкресениеМоже да харесате още...

16 Отговори

 1. Liturgist каза:

  Слава на Бога, че жителите в това село са се решили на тази стъпка!!! Ще ми простите профанното запитване към о.Павел…
  Че сте архимандрит към БПЦ няма никакво съмнение, но смятате ли, че сте архимандрит на „свободна практика“ ?! Считате ли за редно от канонична гледна точка да не служите в продължение на много литургии в собствената си епархия /даже не присъствате на тях/ ?! В същото време, очевидно от написаното, служите на друго място без благословение, предполагам. Уважавам Ви безкрайно много за познанията, които притежавате, но ми се струва, че думата „клирик“ не се съвместява с думата „теоретик“. Ако обичате, изяснете ми Вашия статус, като предварително моля за извинение ако съв Ви наскърбил !!!

 2. Liturgist каза:

  Слава на Бога, че жителите в това село са се решили на тази стъпка!!! Ще ми простите профанното запитване към о.Павел…
  Че сте архимандрит към БПЦ няма никакво съмнение, но смятате ли, че сте архимандрит на „свободна практика“ ?! Считате ли за редно от канонична гледна точка да не служите в продължение на много литургии в собствената си епархия /даже не присъствате на тях/ ?! В същото време, очевидно от написаното, служите на друго място без благословение, предполагам. Уважавам Ви безкрайно много за познанията, които притежавате, но ми се струва, че думата „клирик“ не се съвместява с думата „теоретик“. Ако обичате, изяснете ми Вашия статус, като предварително моля за извинение ако съм
  Ви наскърбил !!!

 3. Liturgist каза:

  Слава на Бога, че жителите в това село са се решили на тази стъпка!!! Ще ми простите профанното запитване към о.Павел…
  Че сте архимандрит към БПЦ няма никакво съмнение, но смятате ли, че сте архимандрит на „свободна практика“ ?! Считате ли за редно от канонична гледна точка да не служите в продължение на много литургии в собствената си епархия /даже не присъствате на тях/ ?! В същото време, очевидно от написаното, служите на друго място без благословение, предполагам. Уважавам Ви безкрайно много за познанията, които притежавате, но ми се струва, че думата „клирик“ не се съвместява с думата „теоретик“. Ако обичате, изяснете ми Вашия статус, като предварително моля за извинение ако съм Ви наскърбил !!!

 4. Liturgist каза:

  Поради техническа неграмотност, моето питане е повторено три пъти!!! Извинете!

 5. Дон Кихот каза:

  Твоята неграмотност не е само техническа. Служа там, където ме поканят и то безплатно. Но при едно условие – когато намеря време, защото съм крайно зает.

 6. Дон Кихот каза:

  Освен това, кажете на вашия владика да не прави дивотии, както пише Двери.бг, защото скоро може да му прелее чашата – http://www.dveri.bg/content/view/4621/29/

 7. saluti каза:

  Иван Желев (или Мая Краева опс!) ако толкова е загрижен за този проект, може да го огласи, вместо да пуска тънки съмнителни мателиалчета в двери. Доколкот знам и позицията му е такава, че може да влияе, не е като да не може. Обаче работата в България е да се плетат интриги, не да се прави правилното. Аман!

 8. Liturgist каза:

  О. Павле, а защо смятате, че точно този е моят владика?

 9. Liturgist каза:

  И защо смятате, че като Ви питам къде служите, съм неграмотен? Не е ли основното задължение на клирика да отслужва св. Литургия?

 10. Дон Кихот каза:

  Точно това правя – служа и градя тухла по тухла това, което политиците и владиците рушат с булдозери.

 11. ... каза:

  „На 20 юли 2007 г. на мястото архим. доц. Павел Стефанов от Шумен…“ жалко, че събитието трябва да се отрази, от самия „активист“. но м ие по-жалко, като видя как се държи с другите, които питат така учтиво. Как па ли се лъжат хората да ви канят, някъде, като сте толкова некултурен и не дскретен към питащите?

 12. Дон Кихот каза:

  Каквото викнало, такова се обадило.

 13. ... каза:

  неуместен отговор бих казал. Вече сте ми ясен напълно. Мислех, че е само моментно емоционално състояние, но явно сте от онези тълкователи, които немогат да разберат другите, а знаят само своето. Жалко.

 14. Дон Кихот каза:

  Намали малко зяпането на порно в интернет. Прекаляваш напоследък.

 15. Teodor каза:

  Браво, браво, че ще има още един храм за прослава на Господа и още един пристан за спасение на души!
  А на всички коментари дотук бих искал да отговоря така – виждали ли сте, бе хора, как кокошка рие лай…. на пътя!
  Дерзайте, отче! Бог виджа и знае помислите ни!

 16. Liturgist каза:

  Ще прощавате, отче, но Вашата безвкусна реплика казана по- горе, граничи с откровено хулиганство !!!