София е домакин на Годишната конференция на Международната асоциация на гейовете и лесбийките


28-та годишна конференция на ILGA Europe (Международната асоциация на гейове и лесбийки за Европа) ще се проведе в София на 25-29 октомври 2006 в х-л "Родина". Организатор и домакин на събитието е Българската гей организация "Джемини". Темата на конференцията е „Семейството – нашето семейство в Европа и Европейското семейство”.

ILGA Europe е неправителствена организация с нестопанска цел, която представлява своите членове, обикновено организации на лесбийки, гей, бисексуални и транссексуални хора, на Европейско ниво. ILGA Europe има консултативен статус в Съвета на Европа и получава финансова подкрепа от Европейската общност. Организацията работи в ползотворно сътрудничество с Европейския съюз, Съвета на Европа и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа OSCE.

Всяка година в края на месец октомври ILGA Europe провежда своята годишна конференция. На това събитие организациите, пълноправни членки на ILGA Europe, имат възможността да се срещнат заедно с активисти за човешки права, да обменят опит, да дискутират и да изразят вижданията си за бъдещето на организацията. Годишната конференция се провежда в Европейски град, избран чрез гласуване две години по-рано.

В конференцията ще участват около 300 делегати, сред които и представители на български и чуждестранни институции и политически партии.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...