Социалното министерство подписа договор с Църквата



Може да харесате още...

4 Отговори

 1. Стефан Чурешки каза:

  Хубаво нещо е това споразумение, но доколко ще бъде ефективно и какви ще бъдат критериите за извършване на социални услуги от страна на БПЦ – дали ще се иска принадлежност към православната вяра или пак всичко ще отива за циганите – това ще се види. Освен това имаше една хубава публикация във вестник Дневник за парите, които Държавата дава на БПЦ – с тези ли пари, които са държавни БПЦ ще участва като социален партньор или ще използва огромния си ресурс з ада не бъде в тежест на Държавата. Така например по Закона за вероизповеданията БПЦ получава облегчения и привилетии за да води културна, социална, здравна и просветна дейност, а на практика такава дейност не се извършва и от всичките близо два милиона лева, отпуснати от Държавата за БПЦ само 5ОООО лева са отишли за издаване на литература и културна дейност Така че договорите са хубаво нещо, но делата искат факти
  http://www.bg-history.info/5349/Za-religioznata-i-filosofska-predopredeelnost-na-istoricheskiia-proces-v-Bulgariia.html

 2. о. Павел каза:

  Поп на улице –
  http://www.ruskline.ru/monitoring_smi/2011/7/25/pop_na_ulice/

 3. Бако Руснако каза:

  Много ми е драго да четем и слушам за бъдещето и доброто на България. Прави ми впечатления моделирането на хорската маса към по-добър живот, верен духовен и политикономически избор.
  Да живее Българската Православна Църква! Да живее Българското правителство! Най-после светлина в тунела.

 4. Бако Руснако каза:

  Вълнува ме как ще реагира Патриархът на Българската Православна Църква или дедовците Владиците, ако другата година ползваме руски бензин на евро цена от 3 лева? Хич не мисля за конспирации, промяна на историята, моделиране на душевността, битологията или подобни приказки на поредния влекач. Въпросът ми не е културен, но не се надявам на отговор от кариеристите. Нали светските неща не са от значение за истински духовния Човек. Остава ни жаждата за кръв и мъст, скрити в духовната одежда на смирението и богословието.