Среща по проблемите на православната биоетика се проведе във Велико ТърновоСреща – разговор на тема "Смърт и трансплантация" се проведе в Православния библиотечно – информационен център на Фондация "Покров Богородичен", ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". Студенти и гости на Центъра водиха разпалена дискусия по различни въпроси, свързани с присаждането на човешки органи и позицията на Православната църква по отношение трансплантация от живи или починали хора.

Дискусията беше водена от Георги Пенчев и Десислава Матейчева, студенти в Православния богословски факултет.

След срещата членовете на Православния студентски клуб "Света Петка Тръновска" проведоха ежеседмичната си среща, на която приеха програма за дейностите си през учебната 2007/2008 година. Програмата включва седмични и месечни срещи, дискусии на различни теми, прожекции на филми, походи и пътувания.

Основната задача на студентския клуб тази година е да увеличи броя на членовете си и да разшири контактите си със студенти от страната и чужбина. Във връзка с това се взе решение за провеждането на два между университетски студентски семинара и международна студентска конференция. Темата на конференцията ще бъде "Бедност и миграция" . Събитието ще се проведе с подкрепата и помощта на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", Фондация "Покров Богородичен" и WSCF (World Student Christian Federation).

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...