Съболезнователен адрес на Българския патриарх Неофит до Антиохийския патриарх Йоан



До Негово Блаженство
Йоан Х
Патриарх на Антиохия и целия Ориент

Дамаск

ВАШЕ БЛАЖЕНСТВО, ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

С болка научихме за трагичния инцидент в храм „св. ап. Петър и Павел“, гр. Селевкуполис, Сирия, където при бомбен терористичен атентат е отнет живота на 8 деца, а друга част са в тежко състояние. В тези дни, когато възпяваме Възкръсналия от гроба Господ Иисус Христос, Който чрез смъртта Си победи смъртта, злото и „княза на този свят“ (Йоан. 12:31), отправяме молитви Небесният ни Отец да приеме при Себе Си душите на загиналите.

Скръбта ни е още по-голяма, когато разбираме, че жертвите са деца, но имаме твърда надежда и непоколебима вяра, че именно Онзи, Който приживе каза: „оставете децата и не им пречете да дойдат при Мене, защото на такива е царството небесно“ (Мат.19:14), ще ги приеме при Себе Си и настани сред онези, които непрестанно съзерцават Божието лице.

Изказваме съболезнования към близките на загиналите и измолваме Божията подкрепа да бъде с тях в преодоляването на тази непрежалима загуба. По милостта Си Господ да укрепи и изцери всички пострадали.

Бог да прости жертвите на терористичния атентат!

С обич във Възкръсналия Господ и Спасител,

† НЕОФИТ

ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ

12.05.2019 г.

гр. София

 

 

Източник: www.bg-patriarshia.bg

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...