Съобщение от Кабинета на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит във връзка с предстоящия му имен ден



ОБИЧНИ БРАТЯ И СЕСТРИ,

 

На 21 януари, петък, Светата църква отдава прослава на преп. Максим Изповедник и св. мчк Неофит – небесен покровител на Негово Светейшество Българския патриaрх и Софийски митрополит Неoфит.

В митрополитския катедрален храм „Св. вмчца Неделя“ в София Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, ще отслужи света Литургия с начален час: 09:00 ч.

Светейшият патриарх Неофит ще почете небесния си закрилник в молитва и уединение в храма-параклис „Св. вмчца Марина“ в дворите на патриаршеския дом.

Негово Светейшество призовава всички желаещи да го почетат, да отправят сърдечна молитва към Всеподателя Бога за здраве, благопреуспяване, мир и избавление от бича на пандемията. Предстоятелят на Светата ни Църква отново призовава за стриктно спазване на установените от здравните власти и съобразени от Св. Синод противоепидемични мерки.

В дни на изпитания, когато сме свидетели на безгранична болка и страдание, на отнети от заразата човешки животи, нека обърнем поглед към нашите братя и сестри, които се намират в нужда и ги подпомогнем според възможностите си.

Светейшият патриарх още веднъж изказва своята благодарност и духовна подкрепа към лекарите, медицинските работници и доброволците, които втора година всекидневно се борят в битката за запазване на човешкия живот.

 

Източник: Официален сайт на Св. Синод на БПЦ-БП

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...