Тамплиерите ще строят църква в Стара ЗагораМоже да харесате още...

7 Отговори

 1. Ioan Jelkov каза:

  Слава Богу! Изкючително доказателство на думите: подобното с подобно контактува.
  Св.Игнатий със сигурност, че се помоли за спасението на Старозагорската епархия от зло.
  Само дето темата на събора е сгрешена. Православието не се нуждае от защита, то е под покрова на Пресвета Богородица. Виж някоя дискотека може и да има нужда от секюрити.

 2. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Едновремешните тамплиери нямат нищо общо с днешните. Онези са били тайни сатанисти и идолопоклонци, а днешните са инструмент на Римокатолическата църква за имитиране на уния. Лошото е, че се намират продажници сред нас.

  Посвещаването на църкви на отдавна забравени етнически мъченици е погрешен националистически жест. Едва ли ще се възкреси неговото почитание по този начин.

 3. Kris каза:

  Пази Боже,от Румен Ралчевци.

 4. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Пламене,

  Кога ще поместите подобен материал:

  http://www.dveri.bg/content/view/9950/62/

 5. о. Павел, толкова много „подобни материали“ сме помествали, че можем да издадем книга. ако ние поместим подобен материал, това няма да е интересно вече. виж, в сайта на Синода ако се появи нещо по въпроса, това ще е истинската новина.

 6. Христо Петров Беров каза:

  Напротив, читателите на православие.бг очакват коментари по подобни злободневни проблеми.

  Очакваха да четат и нещо по- „часовникарско“, та дори и нещо по-„кубчесто“.

  А занапред очакват и тълкувание на факсимилето на един документ, публикуван на сайта на НБУ. В него седем човека решават нещо през 1971 г., докато други 35 човека се чудят как да обосноват същото през 1998 г.

  http://www.nbu.bg/webs/historyproject/dokumenti_63-89/razdel7t9/f1bop35ae2040.pdf

  Много хора също чакат отговори на въпроса: защо към „отделилите се“ от БПЦ през 1968 г. има едно отношение, а към отделените по-късно има друго? Защо отделилите се през 1968 г. без да са регистрирани като вероизповедание притежават собственост – храмове, манастири и т.н.? Защо никога не им беше изпратена прокуратурата на тях?

  На тези въпроси историята рано или късно ще даде отговор.

 7. nekoy si каза:

  Какво общо имат тамплиерите с Православната Църква не разбрах?!? От кого щели да ни пазят?!? Кво се случва отново у нас?!? И пак ли никаква реакция няма?!?