Филмът „Песен и молитва“ е част от програмата на фестивала „Златен ритон“ в ПловдивPesen_I_molitva_filmДокументалният филм „Песен и молитва“ е включен в информационната програма на тазгодишното издание на Фестивала за българско документално и анимационно кино „Златен ритон“ (1-6 декември) в Пловдив.

Прожекцията на „Песен и молитва“ ще бъде на 3 декември (сряда) от 17 ч. в зала 2 на Лъки Дом на киното (в сградата на Дома на науката и техниката) в Пловдив, а входът е свободен.

„Песен и молитва“ е образователен документален филм, посветен на църковната музика и светата Литургия. Филмът е насочен най-вече към младото поколение зрители, за да го поведе по мистичния път на православната вяра и богослужението на Църквата. За мнозина млади хора това е далечен и непознат свят, който обаче, щом доближиш, докосва най-скришните кътчета на душата ти.

Как православното песнопение е свързано с тайнството на общението между човека и Бога? По какъв начин църковната музика се е променяла през вековете и дали ще се променя в бъдеще? Това са част от въпросите, на които екипът на филма търси отговор.

Един увлекателен разказ за дълбокия смисъл и красотата на православното песнопение. Режисьор е Слави Георгиев, а участници във филма са православни духовници, специалисти в областта на църковната музика, богослови, семинаристи и др. Филмът е осъществен по проект на фондация „Покров Богородичен“.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...