Финансират болници, читалища и храмове в Ловешко


Източник:  Darik  News

42 хил. лв. е получила за първото тримесечие болницата в Троян от Министерството на здравеопазването, съобщи депутатът от Коалиция за България Донка Михайлова, която е член на здравната комисия в парламента.

В рамките на бюджета за страната са предвидени общо 6473 000 лв. за болници в рискови райони. От тези средства болницата в Луковит е получила 38 хил. лв, а тетевенската – 36 хил. лв. Здравните заведения в Троян, Тетевен и Луковит ще получат до края на годината общо 464 хиляди лева.
49 читалища в областта са получили допълнително финансиране от Министерството на културата за закупуване на книги и ремонт на сгради.
Тече финансиране на ремонтни дейности и на църковни храмове – 24 храма в Ловешка област са подпомогнати със 78 хиляди лева.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...