Фондация „Покров Богородичен” предостави помощ на пострадалите от наводненията


Фондация „Покров Богородичен” предостави помощи на пострадали от наводненията, причинени от река Дунав. Кампанията се проведе в периода 31 май – 2 юни 2006 г.

Кампанията започна от гр. Дунавци, Видинска епархия на 31 май. Там присъства Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, който благослови милосърдното начинание. Кампанията за подпомагане на пострадалите от наводненията продължи в селата Симеоново, Ботево и в град Лом в същата епархия.

На 1 юни помощи получиха пострадали от наводненията и последвалите свлачища в гр. Оряхово и с. Горни Вадин. Кашоните с дезинфектиращи и перилни препарати и кашоните с храна се раздаваха в двора на храм „Пресвето Успение Богородично” в гр. Оряхово в присъствието на ик. Дилян Кръстев Иванов, предстоятел на храма.

На 2 юни, с благословението на Великотърновски митрополит Григорий и в присъствието на ик. Пламен Линков, архиерейски наместник в Никополска духовна околия и свещ. Валентин Илиев от храм „Успение Богородично” в Никопол, се раздадоха помощи на 147 семейства, пострадали от наводнението в Никопол.

За 3 дни Фондация „Покров Богородичен” раздаде 520 кашона дезинфектанти и 390 кашона хранителни продукти на общо 396 семейства в пострадалите от наводненията райони. До края на месец юни Фондация „Покров Богородичен” ще подпомогне най-тежко пострадалите от наводненията в тези райони, като им предостави легла, одеяла и чаршафи.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...