Форум „Православието срещу духовната криза“ ще се проведе в БлагоевградС благословението на Неврокопския митрополит Серафим, Православният център на Неврокопска св. митрополия, Община Благовеград и  Общинският съвет по наркотични вещества организират форум под надслов „Православието срещу духовната криза“. Събитието е двудневно в дните 15 и 16 май 2017 г. и ще се проведе в общинската зала „22 Септември“ в Благоевград. Откриването ще бъде на 15 май, понеделник, от 10 ч.

Форумът е под надслов на стих от убития през 1948 г. Неврокопски митрополит Борис, а зададените на лекторите теми са коментирани от владиката през един недалечен период от нашата история, но са актуални, вечни и винаги вълнуващи.

Първият ден от форума ще разглежда проблема за формиране на личността и наркотичните зависимости сред младежта днес. Във втория ден ще бъде представен руският игрален филм „Редом с нас“ на отец Александър Новопашин, който разглежда тоталитарното въздействие на сектите и крайните им прояви като екстремизъм и тероризъм.

Организаторите се надяват форумът да стане ежегоден.

За участие заявки можете да изпращате на ел. поща: ppcenter.blg@gmail.com.

 

ПРОГРАМА

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...