Хиляда бебета в десет български града ще бъдат кръстени на 22 октомври

На 22 октомври в 10 български града ще бъде извършено масово кръщение на 1000 бебета по инициатива на кампанията „Направи го за България“, организирана от Движение за национална кауза (ДНК), съобщава OFFNews.bg.

Кръщенетата ще бъдат извършени в храмовете: в „Св. София“ в столицата, в митрополитския храм „Св. Марина“ в Пловдив“, за Варна – в катедралния храм „Успение Богородично“; в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“ в Бургас, в храм „Св. Параскева“, Плевен, в храм „Въведение Богородично“, Благоевград, в митрополитския храм „Св. Николай“, Враца, в „Св. Троица“ в Русе и в „Рождество Богородично“ във Велико Търново.

Началният час за София е 10 ч., а за останалите градове – 11 ч.

Инициативата е под патронажа на Негово Светейшество патриарх Неофит и Българската православна църква, които освобождават семействата на кръщаващите се от задължителната такса.

Родителите могат да изберат за кръстник свой близък или някого от популярните лица, подкрепящи инициативата, сред които са Владо Николов, Хилда Казасян, Славена Вътова, Александър Сано, Мария Гроздева и други.

Кръстените деца ще получат сребърни кръстчета и изненади от спонсорите на инициативата.

Масовото кръщене бележи финала на кампанията за насърчаване на раждаемостта, в рамките на която за по-малко от девет месеца се включиха повече от 1200 семейства с новородените си деца. За всяка споделена бременност във фейсбук страницата на кампанията, ДНК осигурява минимум 1 лев на фондация „Искам бебе“ в помощ на двойките с репродуктивни проблеми.

 

Коментари

коментара

Близки теми: