Хиляди чакат да се поклонят пред чудотворните икони на света Богородица


Източник:БНР ; Нетинфо

Продължава поклонението пред трите чудотворни икони на Света Богородица пред храма "Св. Александър Невски" в София. Хиляди хора са събрани в храма; опашката от чакащи да се поклонят непрекъснато се увеличава. Храмът ще остане отворен през цялата нощ.

Светините от Троянския манастир, Бачковския и Рилския манастир за първи път се събират заедно. Вчера пред тях беше отслужен молебен за спасението на българските медицински сестри в Либия. Това е най-големият молебен, правен някога у нас, са съобщили от Светият синод на БПЦ, цитиран от Дарик.

Грандиозният молебен е част от кампанията "Не сте сами" на "Стандарт", bTV и Дарик радио. Всяка от иконите е потеглила вчера точно в 13 ч от своята обител със специален кортеж с бронирани коли. С литийно шествие чудотворните икони бяха пренесени до патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски"; пред тях първи се поклониха Патриарх Максим и архиереи от Светия Синод.

Трите светини са чудодейната икона "Пресветая Богородица Троеручица", съхранявана в Троянския манастир, иконата на Божията майка, която се пази в Бачковския манастир, както и иконата "Света Богородица Осеновица" от Рилската света обител.

Хората ще могат да влизат в църквата, за да се поклонят на иконите, само от южния й вход. Иконите ще останат в храма докато има поклонници.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...