Храмов празник на Болничния параклис в Русе


На 1 ноември е храмовият празник на болничния параклис “Св. безсребреници Козма и Дамиан” в МБАЛ, гр. Русе. По този повод ще бъде отслужена празнична св. Литургия. Тъй като се очакват много богомолци, тя ще бъде отслужена в болничния храм “Св. Василий Велики”. Специални гости ще бъдат 45 деца от първи до седми клас от гр. Павликени.

Група се състои от християнчета и мюсюлманчета, изучаващи Религия. Повод за тяхното гостуване е Денят на будителите. Те ще бъдат запознати с православната вяра и традиция. След Литургията с децата ще се проведе беседа за нуждата от съвременно духовно будителство, за взаимоотношенията между изповядващите различна вяра, за уважението и зачитането личността на Другия.

На този ден е и Архангеловска задушница. В българската традиция това е воинска задушница. Затова ще бъде отслужена панихида за воините, отдали живота си за вярата и свободата на Отечеството и за своите ближни. В молитвата ще бъде почетена и паметта на всички починали наши близки.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...