Християнско кино през юлиВ юлското издание на поредицата „Християнско кино“ групата „Православна младеж“ ще представи руския филм от 2014 г. „Дурак“ (“Глупак“).

Сюжетът на филма разкрива историята на Дима Никитин – обикновен водопроводчик, който се изправя срещу корумпираната система на местните политици, за да спаси живота на 800 жители на стар панелен блок, който предстои да рухне.

Филм за християнството не на думи, а на дела; за съдбовния избор между саможертвата за другия и човешката инертност и материализъм.

Maryan StoyadinovДискусията след прожекцията ще се проведе с участието на доц. д-р Мариян Стоядинов – зам.-декан и преподавател в Православния богословски факултет на Великотърновския университет.

Прожекцията ще бъде на 30 юли (събота) от 13.30 ч., мястото на събитието по традиция е столичната ателие книжарница „Къща за птици“.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...