Църквата и родителите в спор за изучаването на религияМоже да харесате още...

15 Отговори

 1. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Украински икони, албум, безплатен. Like wow, man! –
  http://rapidshare.com/#!download|789|284901759|SD.rar|46709

 2. Ясен Иванов Ангелов каза:

  Ние сме свободен народ .Въпрос на дълг е да имаме
  повече информация по темата православие но и
  въпрос на чест е да се допусне образованието към църквата и обратното….това са две неща на едно нещо!

 3. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Владишка благословия. – http://www.monitor.bg/article?id=262917

 4. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  „- Играете ролята на духовник. Близък ли ви е този образ, или бе предизвикателство за вас да го направите?

  – По някакъв начин ми е близък. Православен християнин съм и съм свързан с тези неща. От друга страна, изпитвам респект да изиграя точно ролята на свещеник…“

  http://www.monitor.bg/article?id=262792

 5. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Гностическият бог и християнският Бог –
  http://krotov.info/library/01_a/ri/as.htm

 6. Стефан Йорданов Чурешки каза:

  Световно известно е, че в християнството има елемент на интелектуално и емоционално зарибяване на личността. Това го казва Самият Христос, който казва на св.Петър че вече ще лови човеци в мрежите си, а не риби. Хората по света ги е страх точно от зарибителния момент в религията, от която се правят облаги и овластяване на хора, които не са рибари като св.Петър, който е захранвал рибарника си не само с думи, т.е. онова, което съвремнните български православни наричат „духовност“, но и с материална храна и с грижа, нещо което се правили и светиите, защото от Библията е известно че, човек живее с хляб и слово – нито само с хляб, нито само със сладки приказки и обещания. А в България има две двойки сериозни културологични опозиции, които раждат извращенията и трагедиите у нас. Едната двойка е идеята на мистичната конспирация срещу идеята за Църква и Държава по европейски норми, другата опозиция е идеята за старинност на българите и култа им към модерността.
  http://www.bg-history.info/

 7. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Лице в облака – http://www.telegraph.co.uk/news/picturegalleries/theweekinpictures/8037445/The-week-in-pictures-1-October-2010.html?image=9

 8. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  84 безплатни руски православни книги накуп –
  http://depositfiles.com/en/files/ga7dweu5l

 9. yanchev каза:

  Как не ви е срам никои нямя право да кара децата на сила да изучават нещо което не се знае дали сьществува всичко на този свят се крепи на физика химия и т.н. Според мен нека децата сами да избират а не да ги карате насила с закони и пр.Православието го е страх да не си загуби власта и друго защо занимавате парламента с цьрковни работи тои не мойе да си нахрани народа а ние ще ги занимаваме с глупости.Нека има предмед религия нямям нищо против но ЗА ТЕЗИ КОИТО ИЗКАТ.

 10. Ivan Nikolov каза:

  Г-н Янчев,с демонстрираното от Вас владеене на българския правопис е трудно човек да вземе под внимание мнението Ви по въпроса.Пише се „предмеТ“ а не „предмеД“ и „иСкат“ ,а не
  „иЗкат“…останалите грешки приемам за“неволни“.

 11. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Янчев,

  Толкова си неграмотен („иЗкат“), че постигаш точно обратния ефект на това, което искаш да кажеш. Щом всичко е физика и химия, следователно ти не си човек с дух, а бездушна маймуна.

 12. Бацеф каза:

  Yanchev,много си прав,че животът се крепи на химия-тогава,когато мъж и жена си мислят,че се обичат, и те наистина се обичат един друг,нали това е любовта.След това идва ред на физиката,или наблягат на физическата част-секса…После идва ред на математиката или с точност да кажа,започват да се плащат сметки,наеми заеми,избор на градини,училища за децата и т.н. …И да не забравяме възпитанието, на децата???
  Днешната наука не отрича Бог,напротив потвърждава съществуването на Бог.Бъдещата физика,ще се гради на това,и злоупотребата ще е голяма.Имаш google можеш да провериш връзката м/у Бог и физика.Въпросът е как ние ще използваме Словото,заедно с физиката,химията и т.н. за да бъдем себе си, или ще манипулираме околните.Мислите, чувствата и емоцийте са душата ти.Ти не можеш да избягаш или отречеш света,видим и невидим.Душата ти е част от света.И човек,чрез делата си прави своя избор на принадлежност.
  Господ Иисус Христос да е снас и в делата ни!

 13. yanchev каза:

  [quote name=“Siluan“]Г-н Янчев,с демонстрираното от Вас владеене на българския правопис е трудно човек да вземе под внимание мнението Ви по въпроса.Пише се „предмеТ“ а не „предмеД“ и „иСкат“ ,а не
  „иЗкат“…останалите грешки приемам за“неволни“.[/quote]
  Мисля че не сме на изпит по писане . а да споделим нещо по сериозно ако така ти утьрва да пишеш пиши както си изкаш , писал сам и на други места това всички го разбират само ти неможеш…………………………Направи си извод/

 14. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Янчев,
  Дай по-скромно, за смирение няма да говорим. Рядко се среща такава неграмотност като твоята. Чети книги, а ние виси по порно сайтовете. Запомни: пред ЧЕ се слага винаги запетая; при сравнителна и превъзходна степен след ПО и НАЙ се поставя плътно тире; не е „Утърва“, а „Отърва“, но избягвай този разговорен глагол; вече ти казаха, че не е „иЗкам“, а „иСкам“, „иСкане“; между „не“ и „можеш“ трябва да има пауза, не е слято. И т.н.

  Катарите – последните гностици
  http://archiman.livejournal.com/

 15. Траянка Георгиева каза:

  И аз като вас г-н. Янчев не държа особено на правописа. И аз като вас МИСЛЯ за някой неща. Много време мислех и не намирах обяснение на това, защо хората така отчаяно слушат чалга. Но ето че разбрах. Ако и вие я слушате, но не знаете защо, сега ще ви обясня.
  Зачетох книгата на прот. Иустин Попович „Православната църква и икуменизмът“. Още в началото открих следното: Ако човек размишлява за истината и заблудата, за живота и смъртта, за доброто и злото, за правдата и неправдата, за рая или за ада, за Бога или за дявола, ако размишлява за всичко това не в ХРИСТА ИИСУСА, иначе казано, ако мислите на човека за всичко това не преминават в мисли за Христа, те обезателно ще се превърнат в безмислено и самоубийствено МЪЧЕНИЕ.
  Ако човечеството не размишлява в ХРИСТА за обществото, личността, семейството, нацията, то никога няма да му се удаде да намери исинския смисъл или пък да реши поне един проблем“.
  Хората изпитват ужас да мислят, защото нямат Бога. И слушат чалга за да заглушат ада.