Църквата с най-висок рейтинг в странатаМоже да харесате още...

3 Отговори

 1. Стефан Йорданов Чурешки каза:

  Доверието в БПЦ е хубаво, стига да вярваме на социологическите проучвания. В България няма антицърковна кампания, а за Църквата се говори като за мъртвец – или добро, или нищо. Освен това БПЦ получава всяческа безвъзмездна подкрепа от патриотични граждани и от искрено вярващи, посветили живота и работата си на вярата, макар да стоят в публична сянка и в непризнаване от страна на клира, който мистично вярва че е богоизбран и богоугоден, със свещен селски генофонд по учението на националистите за свещеността на българския народ и нашата свише предопределеност да бъдем Велика България. Всъщност БПЦ нищо не прави и не казва нищо, за да получи отрицателна реакция и на фона на нищо правенето и целевия положителен имидж у нас изглежда, че има одобрението на народа. Обаче БПЦ е религиозно БКП. На времето имаше един виц – Стефка Костадинова скочи 209 сантиметра и получи апартамент. Колко е скочил Тодор Живков?
  А заслугите на БПЦ и митрополитите й ? – вж. лукса на пловдивския Николай.

 2. Стефан Йорданов Чурешки каза:

  Това социологическо проучване не е интересно – то показва степените на политическо доверие според идеята, че легитимността на властта и ставането на обществеите процеси е според волята на народа. От Библията обаче се знае, че има и воля на Бога, която понякога се разминава с волята на народа. БПЦ си трае за Божията воля и за Неговото желание за съдбата на нацията и на отделния човек у нас и по света. Затова интересното социологическо проучване с оглед божествената претенция на БПЦ е колко от извършените молитви и треби, които са платени авансово без да се знае Божият отговор, са изпълнени за хората. Колко от мъките на хората са спестени след молитви и служби, колко хора са намерили пътя в живота си след треби, колко хора са оздравели, колко съдби са се променили към добро, колко деца се учат по-добре и слушат родителите си, колко истини човек е разбрал след ходенето на църква, колко добрини човек е получил особено ако е праведен и честен. Това е религиозно социологическо проучване.

 3. Georgi Stanchev Purlikov каза:

  Това, че Църквата (това означава ли непременно БПЦ?!) е с най-висок рейтинг е прекрасно, но поставянето на Й наравно с правителството, полицията и други светски институции е опасно; дано не е показателно!…