Чалга-ритми и полуголи певици пред входа на „Св. Александър Невски“Може да харесате още...

19 Отговори

 1. димитър колев петров каза:

  Да не говорим,че там е и паметника на незнайния войн.Също една от светините на България.За тия хора няма нищо свято,както се казва,те и майка си биха продали за пари.Не става въпрос за чалгаджиите,а за политиците.Как да му откажат на Митко Пайнера,той така „саможертвено“ се отказа от лидерското място в ГЕРБ-Димитровград,след като го помоли ББ.

  А за джалгаджиите – те са се уплашили,като са видели напълнения от АС/ДС национален стадион и са решили да проведат купона си на някое „по-скромно“ място,Зер,кога една чалгаджийка,колкото и гола да е, ще напълни националния стадион.Поне се видя,че почитателите на истинската музика са много повече от чалгаджиите,значи има бъдеще за България,че по едно време наистина се бях уплашил.

 2. Силвия Панайотова каза:

  http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3046231

 3. ацетон каза:

  Не само паметкина, но синода, „Св. София“ и гроба на дядо Вазов. Пълна кретения от страна на кметицата, която сега се прави на учудена.

 4. Йордан каза:

  [u]skitnik -За тия хора няма нищо свято,както се казва,те и майка си биха продали за пари..[/u].

  Ако имаше поне малко святост в 80% от нас Българите първо нямаше да се проведе или допусни на метри от храм паметника !!! А каквото е трябвало да продадът те отдавна са го продали! За справка : нека погледнем политиците ни!

 5. wow каза:

  Този „Синод“ започва да става опасен за православието в България.

 6. Лъчо каза:

  Ще продължаваме да жънем още и още плодове на безбожния комунистически режим! Много е тъжно, но явно това е България и това са повечето днешни българи.

 7. Слава каза:

  Попадайки човек на това Свято място за българина и сблъсквайки се с картината на ужаса, се пита това ли е Европейската столица и къде се намираме изобщо във времето на съвременните културни достижения или във времето на каменната ера! Кощунство, срам и безобразие! Поругавани паметници, мърсотия, гарнирана със силикони и отблъскваща музика! Воня на пикня(извинявам се за израза) и панаирджийски лакомства, евтини напитки, раздавани безплатно на зажаднелия за сеир българин! Призовавам хората позволили да се проведе това сборище на това Свято място да дадат обяснение за действията си, нека Светият Синод на БПЦ обясни на нас вярващите и ценящи българската култура и религия, своето безучастно поведение! Защо позволиха да бъде осквернен паметника на Иларион Макриополски и двора пред сградата на БПЦ, храма Александър Неевски и Църквата Света София, стените на която бяхя превърнати в обществена тоалетна! Срамувам се от Всички Вас , които позволихте да се състои това Сборище!!!!

 8. o.Петър каза:

  Срам и позор за Столична община, че са разрешили това кощунство!А, духовното състояние и поведение на нашего-българина е известно…………

 9. Не виждам нищо лошо в чалгата или попфолка. Тези хора пеят на български, а някои от текстовете им се пишат от известни поети в България. Рокмузиката, която е имала много концерти на площада пред свАлександър Невски е много по-пошла, неграмотна и антибългарска от чалгата, която все пак е родно творение. Да не говорим за минтингите на политически сили на същото място, които политически сили имат философска платформа, идеи и представи за развитието на България които изобщо не са християнски и са в пълен разрез с духовната и интелектуалната ни традиция. Така че не виждам основание за притеснение от чалга-купона – за сатанинския АС ДС се изказаха суперлативи, а тук за няколко голи тела и пуканки се вдига голям шум. Въпросът със сакралните и собствено свети български места е много тежък, защото историческите и духовни места на София нямат специален статут, а поради атракцията и европейското бъдеще на България се толерират антични находки и забележителности, като че сме римска провинция.

 10. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Пак бисери на Чингиз. Как чалгата ще е родно творение, като е основана върху примитивния ориенталски кючек, а не върху българските народни ритми? Рок музиката има много върхови постижения през последния половин век, докато чалгата само оскотява.

 11. Стефан Стефанов каза:

  Почти около всички манастири има кръчми, от които те прибират наеми и в които се вихри люта чалга и кючеци. Не бива с двоен стандарт!

 12. Ianitca Toneva каза:

  Дон Кихоте, все ще се изкажеш и ти ни в клин ни в ръкав. Откъде на къде пък рок музиката била хубава? Това е сатанинско творение, нея я слушат сатанистите, правят извращения на нея, тя е бунт против законите, развратно поведение. А чалгата е многообразна, има страхотни песни и само човек, който е слушал само една песен и е комплексиран, може да каже нещо лошо. Защото навсякъде си има хубави песни, само човек трябва да слуша, много и най-различни.
  Много лощо е когато проявяваш нетолерантност към чуждото мнение и вкус, различни от твоите.

 13. Радослав Димитров каза:

  Леле, мале! Какви са тези диви ориенталски гюбеци и маанета, дето бичат на площада пред храма? Не вярвах, че е толкова зле!!! 😮

 14. Иванка Шошева каза:

  Срам и позор!!! Няма нещо по-пошло от чалгата!!! Тя диктува морала и в бита, и в политиката! Пфу, гадост!!! Байганьовщината е живааааааа, за съжаление…Сеирджилъка и келепиреца…да живей! Някой от столичната община е гушнал тлъст келепирец, за да се разреши тази вакханалия… :sigh: 🙁

 15. Ивайло Абаджиев каза:

  здравейте ,
  по-голяма част от съвременнта музика , без значение дали е рок , чалга или поп е антихристиянска . имаме очевадни примери в рок музиката като блек сабът , ролинг стоунс , алис купър . да не споменаваме групи като содъм, слейър , мерилин менсън , и 99 % от представителите на скандиваските страни. което си е откровен сатанизъм.
  2. не по-различна е ситуацията с така наречената поп музика , което си е англосаксонска чалга. „светли“ примери – лейди гага , бионсе , арми ъф лавърс , мадона , блек айд пийс, к агилера. да не говорим за рап-а и смислените текстове.
  3.чалгата е буламач .смес от всичко написано по-горе + ориенталски и цигански мотиви. може би трябва да изключим метъла като визия , но не и като посредственост. като споменах визия и се сетих един афоризъм.
  каква е разликата между порното и чалгата? порно филмите има по-хубава музика.

  между другото има един интересн сайт : http://vigilantcitizen.com/http://vigilantcitizen.com/ – според мен лоши анализи на поп-а.

 16. Kris каза:

  Секс водка и чалга.Супер бонус предлаган на пазара,лесно е да се вземе.Ако нямаме истинско светоусещане,няма да сме наясно с чувствата мислите и желанията си.Човек,докато се усети и е мутирал.Прави ми впечатление,че старите спортни площадки в училищата не се обновяват,а след като бъдат заличени се превръщат в ненужни,но уж красиви празноти.Възпитаваме наследниците си в съвършенство и дебелство.Възмутен съм и огорчен

 17. Дон Кихоте,
  В България има едно преклонение пред чуждото, родено или от непознаване на образците на българското, или от посредственост на дадения човек, или от целеви дивиденти с оглед власт и пари – двата най-стари наркотика на човешкия ум и душа. Рокът е изследван и той се свръзва с вулгарната англосаксонска култура, има примес от африканските магическите ритми и на практика изразява човека, който не е ходил на училище и който не познава върховите достижения на образованието и на човешкото познание. В този смисъл рокът е развращаващ ума и душата на човека продукт, който се приема, понеже е вносен и понеже през комунизма българите правеха напук на съветските и партизанските песни, откъдето идваше фалшив героизъм и нискокачествена идеология, предназначена пак за простоватия народ. Ти, Кихоте, като представител на академизма трябва да си културно по-взискателен и да не обявявш за върхови постижения символа на българския рок “ Бира, секс и рокендрол!“, който профанизират народа

 18. iliana sivova каза:

  чингиз, ти заслушвал ли си се някога в тия текстове, писани от български поети?!! по-голяма тъпня трудно може да се посочи в най-новата история на българската халтура. иронията е, че това е един много процъфтяващ шоу-бизнес, което при настоящото ниво на бедност на българите си е направо феноменално.

  така или иначе, напълно безсмислено е да се опитваме да отгатнем коя музика е „сатанистка“ -дали рокът или чалгата, защото всяка музика е човешка. простотията също е човешка. и нещата опират до това какъв е човекът и какво влага или преживява в една музика и въобще във всяко нещо. що се отнася до чалгата, сещам се за определението на блуса: блус имаме, когато на готин човек му е кофти. чалга е, когато на кофти човек му е готино.

 19. Ивайло Абаджиев каза:

  [quote name=“evo“]

  между другото има един интересн сайт : http://vigilantcitizen.com/http://vigilantcitizen.com/ – според мен лоши анализи на поп-а.[/quote]

  Грешка на езика
  едни нелоши анализи и сайта е :
  http://vigilantcitizen.com/