Честната глава на св. Марина ще бъде донесена за поклонение в ПловдивНа 17 юли Църквата чества паметта на света великомъченица Марина. По случай празника миряните и духовенството на Пловдивската епархия ще имат възможността да се поклонят пред честната глава на света Марина, съобщава сайтът на Пловдивската света митрополия. Светинята ще бъде донесена в Пловдив от Негово Високопреосвещенство митрополита на Халкида Хризостом за храмовия празник на митрополитската църква, носеща името на светицата. Свещената глава ще бъде изложена за поклонение в храма през празничните дни – 16, 17 и 18 юли.

Посрещането на светинята ще бъде пред катедралния храм „Св. Богородица” в Пловдив на 16 юли от 18 ч. и с литийно шествие ще бъде пренесена до митрополитския храм „Света Марина”, където Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще възглави празничната вечерня по случай  храмовия празник. Светите мощи ще бъдат изложени в  храма за поклонение, освещение и благословение на вярващите.

На 17 юли от 9 ч. ще бъде отслужена архиерейска света Литургия, оглавена от Негово Високопреосвещенство митрополит Николай.

През  празничните дни митрополитската църква „Света Марина” ще бъде отворена непрекъснато – и през нощта, за да могат да се поклонят и да се докоснат до светинята всички, които пожелаят.

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...