Човекът е призван да опази ТворениетоВ този брой на «Вяра и общество» говорим за християнството  и екологията  

В изданието ни тази събота Ви предлагаме: 

  • Човек – господар или стопанин на природата? В навечерието на световния Ден на земята в предаването търсим отговори на въпроси като: Може ли само науката и технологиите сляпо да се очаква да донесат спасение? Как човекът е призван да отразява Божието величие в Творението? Как трябва да се отнасяме към онези, които съсипват  обкръжаващия ни свят, съсипват го и искат единствено да печелят пари от природата? Трябва ли принудата да участва като средство при постигането на целта „опазване на Творението”? Означава ли екологичната катастрофа свършек на света? Къде е границата между «прекомерното господство» на човека над природата и ролята на грижовен стопанин, която Бог му отрежда? Събеседници на  Горан Благоев по тази тема са архимандрит Касиан, игумен на Копиловския манастир и журналиста Ангел Иванов. Вашите въпроси и мнения, които предизвиква темата на дискусията, очакваме предварително на страницата ни във фейсбук „Вяра и общество”, на електронния ни адрeс viara@bnt.bg или на страницата на предаването в сайта www.bnt.bg, а също и на редакционния ни телефон 02/814 2175. По време на излъчването ни, директно в ефир може да позвъните на телефони 02/ 9 444 999 и 02/ 814 2551.
  • Невероятното иконописно богатство на България – главният уредник на Музея за християнско изкуство-Крипта доц. Ралица Русева представя новите, уникални попълнения, някои от които са рядкост дори в световните музеи. 
  • За всеотдайната любов и стоицизъм – за тихите жени мироносици, с голямо любящо сърце, което устоява на страха, заплахите, и остават верни на своя Бог, и на своята Църква – един разказ посветен на Жените-мироносици, честван на Втората неделя след Възкресение в разговор с доц. Клара Тонева. 
  • Литургия на жестомимичен език – мисията на един католически свещеник от Хърватия.  

Очакваме ви както обикновено по БНТ 1 в събота точно в 17.00.

Екипът на „Вяра и общество”

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...