Богослови призоваха за разкриване на агентите на бившата Държавна сигурност в академичните средиМоже да харесате още...

4 Отговори

 1. Стефан Чурешки каза:

  Интересен момент в миманса на българския живот е стремежа към власт и налагане на възгледи в обществото от страна на религиозните хора и богословите. По принцип богословското и религиозното образование, заедно с философията и познаването на класически и говорими езици дава една грамотност, която е отсъстваща в България заради немарливостта към образованието след 1878г. Това позволява посредством връзките си с обществената мрежа и връзките си с чужбина определени грамотни лица, стоящи в сянка и неучастващи на избори да завладеят съзнанието на политици, бизнесмени и влиятелни хора и оттам, без да се излагат на риск, в името на святообщонародно дело и възвишени идеали да сложат ръка върху развитието на обществото Като четох в архива на МВР ми направи впечатление, че през комунизма в БФ се правят опити за създаване на политическа християндемократична партия с помощ отвън и с лидер проф.Стефан Цанков – днес богослови изнасят лекции пред политици с подкрепа от чужди фондации. Какви ченгета?

 2. Стефан Чурешки каза:

  В едно неконспиративно общество се явяват мотивация и подтик за действие и говорене, които са открити. Християнството не е конспирация, но българите, които са силно пристрастени към конспирацията правят от всичко тайни и затоворени общества, като публичната лексика е прикрита, кодирана и с тайнопис за посветени. Когато са говори за комунизма и за неговите репресии, израз на която се сочи бившата ДС следва да се постави въпроса за логическата и философска обосновка на тези репресии и техният идеен вдъхновител и организатор. Дейността на МВР у нас се е ръководела и направлявала от ЦК на БКП, чиято философия и житейски възгледи са обосновавали репресивния характер на комунизма БКП претендира че върши исторически съд, като справедливостта и чистотата на нейните кадри са в правото си да унищожат ретроградната класа на богати и влиятелни хора преди Революцията, която е възмездие, родено от законите на човешкото развитие. При репресията, както и при религиозните репресии важно е обосновката

 3. il_nl каза:

  Едно не разбирам. Кому е нужно това? Не е ли време да простим и продължим? Защо трябва още повече да се ожесточаваме и закоравяваме сърцата си към тези, които по една или друга причина са ни оскърбявали?

 4. Vili Petrova каза:

  Дрън дрън та пляс! Хайде да не си играем на “ ама аз по-знам“.Нека казваме нещата с да и не ! Истината трябва да излезе такава каквато е, независимо на кой му харесва и на кой не!Досиетата трябва да се отворят и да се започне на чисто! А това за прошката е право на всеки от нас и негов личен избор, според свободната воля която Бог ни е дал!Никой няма право да ни вкарва в един калъп и да спекулира с това кое е по християнски и кое не! И най-вече тези – преподавателите по богословие,на които ако погледнеш личия им живот е пълно противоречие с материята която преподават. Те приличат на “ варосаните гробници „( те знаят какво имам предвид).