Обръщение по повод събитията в КатуницаМоже да харесате още...

3 Отговори

 1. Траянка Георгиева каза:

  С риск да бъда обвинявана в пристрастност, както се случи по отношение на други лица – не смятам да подмина с мълчание този призив към обществото. В него има казани много истини, освен, че са своевременни и актуални.. Църквата е призвана да буди разумността на обществото още повече, когато то е неподготвено за новите методи на манипулация. Четох коментарите предните дни под статиите информиращи ни за събитията. И наблюденията ми са, че злостното поведение дори и само на един човек мултиплицирано чрез анонимността – може да има страшни последствия. Един човек може да стане като стоглава ламя и с всичките си усти да зове смърт и метежи. Това би могло да бъде дело на скучаещ човек на озлобен, злонамерен или не съвсем здрав. Но последствията могат да се окажат фатални. Това ще бъде и начинът по който ще се наложи антихриста. А другото което ще свърши работа е гладът и безправието.
  Седмицата на книгата, също е много полезна инциатива ва Варненска и Великопреславска митрополия.

 2. Стефан Чурешки каза:

  Целта на този текст не е да всее разумност, мир и законопочитание, а да изтъкне БПЦ и нейните инициативи. […]. За съжаление това е положението в БПЦ. В текста няма съболезнования към убитите и пострадалите, няма дума за корена на БПЦ да бъде с народа си и няма и намек за помощ от страна на БПЦ към пострадалите в размириците през последните дни. Едно тъпо и формално изказване за да може готвещият се за патриарх Кирил да демонстрира ангажираност на БПЦ към проблемите. Тъжен е факта, но е факт – в България няма българска православна църква. Ако българите преценят могат да създадат такава – ново вино не се налива в стари мехове, а ако решат просто няма да има църква. И никаква доктриналност на религията в училищата – ще погинат децата
  http://www.bg-history.info/5417/Vizantiia-i-slavianskiiat-sviatKum-postanovkata-na-problema.html#comment

 3. Траянка Георгиева каза:

  Ако се бяхте образовали духовно г-н Чурешки, щяхте да знаете, че много точно е акцентирано върху основният момент. Върху опастността идеща от интернет се спира в книгата си Християнска етика и проф. Мандзаридис. От там ни дебнат не само деструктивни, неубедителни, старомодни и поради това неинтересни изказвания като Вашето. То е безобидно, защото едва ли някой би се съобразил или заинтригувал от мнението Ви.
  А ако бяхте днес на Молебена в Светия Синод щяхте да чуете и всичко останало за което уж „копнее“ душата Ви. Но Вие искате друго. Да очерняте Църквата надявайки се вероятно някой да Ви плати за това. Или го правите от безделие, което също е вероятно. Но струва ли си да платите такава висока цена един ден, когато ще отговаряте пред Господ за хулите и празнадумството си. Спестете си го, както на Вас, така и на нас.