Общото между нас и вас. Писмо-призив на мюсюлманите до водачите на християнския святМоже да харесате още...

5 Отговори

 1. Orangecounty каза:

  Da zapochneli voina na verska osnova- ha ha ha. Ami te miusulmanite ne ia li vodiat s vekove sreshtu nas? Ia da se pozainteresuvat malko da vidiat kakvo e polozenieto na hristianite v isliamski strani! I v minaloto i v segashnoto presledvania, nasilie,ubiistva, izselvania.I vsichko tova sa navivani v dzamiite, kydeto uzh triabva da se propoviadva napisanoto dobro. To biva dialog ama ne i da se mychat da obiasniavat che Hristos ne bil takyv kakyvto go pishat v Bibliata.

 2. Дон Кихот каза:

  Интелигентно и ловко написан текст. Този, който още си внушава, че нашите помаци били изтезавани и изклани, за да приемат исляма, трябва да го прочете няколко пъти, докато прозре демагогията на авторите. Забелязвате ли как се намеква, че арамейските слова на Христос не били предадени точно в гръцзки превод?
  .
  Всъщност скритата цел на това обращение е да предразположи и предизвика християните за общ фронт срещу юдеите; не само да обедини, но и да раздели.

 3. victory каза:

  Конструктивно е предложението им.В карайна сметка един ден трябва да проумеем че всички хора са братя.Не е добре човек да рови в стари рани, залагайки на конфронтацията,още повече конфронтация между религийте.На всички е ясно какъв ще бъде края на Света.Въпроса е да се работи в посока това да не се случи т.е.да тръгнем към Бога,това се иска от всички нас.Успех.

 4. Makedonski каза:

  Всяка покана за диалог е добре дошла. Няма да се съмняваме искрена ли е или не-ще я приемем за искрена.

  много ми хареса определението на дон кихот-това е „ловко написан текст“:-)))

  а иначе съм скептик относно християнско-мюсюлманския диалог. Защо ли? – за да постигнем трайно сближаване трябва всяка от страните да направи много компромиси и в крайна сметка всички да си „изкривим душите“. смятам, че това е първо невъзможно да се случи и второ- НЕ БИВА ДА СЕ СЛУЧВА.

  за мен диалог християнство-ислям може да има само на секуларна основа….всеки друг опит е обречен. Такъв политически диалог вече съществува от няколко години към ООН. Ердоган и Сапатеро- премиерите на Турция и Испания съответно- започнаха инициатива наречена „Алианс на цивилизациите“. там може да има нещо смислено.

  на мен лично ми стига исляма да приеме основните права на човека и да няма раздеението вярващи(мюсюлмани); хора на книгата(юдеи и християни) и неверници(кафири-всички неавраамски религии). моите извинения на братята мюсюлмани ама не бива в съда свидетелството на мюсюлманин да е по-тежко от това на християнин. нито пък свидетелството на мъж-повече от това на жената! Абсурдно е това на фона на 21 век!

 5. glory каза:

  И заплашват и нагли и нахални.