Отворено писмо на епископ БорисМоже да харесате още...

4 Отговори

 1. Киро каза:

  Съжалявам ако се повтарям, но поне за мен всичко е пределно ясно.Всъщност с критиките си към църквата и персонално към нейни служители,се опитваме да прикрием собствените си грехове и гнусотии. Напразно,уверявам ви!!!Защото тези хора ,по време на атеистичният режим,съзнавайки напълно всички рискове и негативи, са станали духовници,докато ние, както и тези блюстители на „нов морал!!!“ се криехме като мишки и не смеехме да влезем в църква, да не би някой да донесе на партийният секретар,а сега даже имаме наглостта да вием като помияри срещу тях.Каква ирония, наистина, но такава е реалността, какво да се прави!Кураж отче, една загубена битка, не значи загуба на войната.Пожелавам ви успех в справедливата ви борба с продажната конюнктура.Успех!!!

 2. отец Йордан каза:

  Дядо да сте жив и здрав !!! Как ,как така се объркахте , че стигнахте дотам да нападате свещеници за да се защитите??? Защо от всички имоти на БПЦ не се съберат парите ………..а те ще са милиони и не се разпределят като заплати на селски и градски попове …………тогава не ще се налага такса за свето кръщение,маслосвет и молитви и т.н.
  Но това не ви харесва ………..и какво ако станете Варненски матрополит? Както казахте при Карбовски без свещеници сте пълна нула – Генерал без армия не бива ………Че чак и заплашвате и споменавате поименно.Много ми е интересно защо при вашето гостуване при КАРБОВСКИ а и сега не използвахте нито една дума или цитат от СВЕТОТО ПИСАНИЕ а само се оправдавахте ,като ,че ли сте на съд.Срамота!!!Замислете се !!!

 3. Диляна Панкова каза:

  Тъжно, тъжно! Докъде е стигнала Църквата ни. Един български епископ, който има амбиции да става митрополит говори само за пари и доходи. И най-потресаващото – позволява си манипулативно, използвайки реални проблеми в Църквата ни, да противопоставя едни свещенослужители на други, както и енориаши на техните енорийски свещеници. Още преди да е станал митрополит разбива епархията, разделя, заплашва, изкушава.
  Явно това е управленската програма на част от кандидатите за варненски митрополит. А къде остана Евангелието?

 4. botzko13 каза:

  Защо СКЪПИ ни архиереи не се поучите от „пчеличките“Отец ИВАН от Нови хан от всички ОТЦИ работещи за паството си и водещи народа към доброта и смирение в БОГА? А вие СКЪПИ ни архиерей работите само за ПАЗВАТА СИ и се гоите като животните които минават под ножа за коледа и нова година.Накичени като коледни елхи говорите на миряните за мир, почитание и скромност? От 13- 11 ченгесари ,колко сте прелюбодейци?Колко преяждате когато паството Ви гладува?Колко пържоли изяждате по време на пости?
  Засрамете се и оставете Божиите работи на ДОСТОЙНи ЛЮДЕ.
  БОГ ДА ВИ ПРОСТИ