Открито писмо за архивите на „Цитадела“Може да харесате още...

5 Отговори

 1. Гошо каза:

  Какъв му е проблемът на този, в крайна сметка той не е подал молба за достъп, какво му е отказано, какво му е скрито?

 2. Спас каза:

  Гн. Благоев, гледах последното ви предаване от 13.10.2012. Не ви ли е срам да искате публичен (и текущ) отчет за здравословното състояние на Патриарха?! Това е грозно и нечовешко. Не може ли човек да има право на лично пространство и да боледува (пази Боже) спокойно, без да дава отчет някому (независимо дали е патриарх или не)?!

  Пфу, отвратен съм!

 3. Иванов Иван каза:

  „…Подпомогнал ли е библиотекарят Пахомий нейното изнасяне или най-малкото тактично си е затворил очите при подменянето на оригинала с копието – отговорите на тези въпроси той отнесе със себе си. Почина на 10 март 2008 г. “ – да се твърдят такива неща не е нито по християнски, нито по човешки. Още повече за дядо Пахомий! Не мисля, че „Православие“ е подходящ за този спор между господата Благоев, Христов и Комисията по досиетата. Просто не му е тука мястото!

 4. Данов каза:

  Г. Благоев звучи като прасенцето от известното анимационно филмче, което накрая казва на Бъгс Бъни: „Това беше моя реплика, трябваше аз да я кажа!“ 😆
  Смехотворно е как някои хора държат да занимават обществеността със своята личност. Темата не само не е православна, тя дори не е християнска 🙁

 5. Зъл Маг разбивач каза:

  Отново кал и само кал в BG Църква и общество!
  Исками се да попитам гордите и ревностни пазители на Патриарха и Новостилието, какво ще направят, ако в недалечно бъдеще се върнем към стария календар, след известно време, когато „обществото узрее“ да приеме блаженството на „истинския Христов образ“ . Способни сме да оправдаем страстите на нагаждане и то нали все пак трябва да се мисли и за насъщния!
  Изключително Православие! Братя и сестри, това истинската любов и живот, много ви благодаря!
  Вие сте Пътят Истината и Животът!