Патриарх Кирил: Ние трябва да отидем при младите хора, а не да ги чакаме да дойдат при насМоже да харесате още...

4 Отговори

 1. chingis каза:

  Това слово показва до каква степен православието е доктрината на Русия за духовно водачество в света и гаранция за приемствеността на православно-славянския свят. Проблемът е, че руснаците искат да командват българите без да си плащат за това, както са си плащали германците през Втората световна война, макра че и те днес ни работят чрез зарибяване, което е присъщо на силните в научно и религиозно отношение нации. Освен това в България действа принципа на мистичната конспирация, по нормите на която се управлява и страната и кадрите на фамозната БПЦ. Освен това нужда от непосредствена духовна и материална грижа имат старите, а не младите, защото старите са ощетени от прехода и от атеизма на комунистическата секта. Но това е трудно – по-лесно е да зарибиш младия човек, отколкото да проповядваш пред научния атеист, особено ако е висшист. И в крайна сметка патриархът е длъжен да разбере защо руснаците си събориха православието през 1917 година и изнасяха революции и атеизъм из цял свят – това ли е руската мисия?

 2. portos каза:

  Мили Боже, какво чудо е интернет! Хубави и мъдри думи на един Патриарх и веднага под тях – разсъжденията на някой си Чингиз. Патриархът говори за „обратна връзка“, дано в родината си има по-добър успех в обратната връзка, че тук обратната връзка е… Чингиз с крилатата му фраза за дядо Мраз.

 3. borbi каза:

  Обратната врьзка я има.Търсенето,живота,любовта,вярата е двустранен процес.Едната страна,човека,грешник или личност-другата БОГ.Руската църква,според мен,не спи зимен сън.Обаче не разбрах,как РПЦ, „ще отиде при младите“.Има ли сили и желание,Руският Патриарх да се противопостави на „съвремения морал“.Или,всичко е приказки и игра на власт и „деликатност“?

 4. inok_dimitrii каза:

  Слава Богу,за разлика от БПЦ хората са загрижени за бъдещето на младите.Общоизвестно е,че патриарх Кирил е новатор и гледа напред,макар и да не се харесва на голяма част от клира.Радвам се,че той търси и се справя доста добре, до колкото имам информация с младото поколение.Да даде Бог на всеки православен народ такъв архипастир.Амин.