Протестно писмо срещу действията на мормоните в БургасМоже да харесате още...

13 Отговори

 1. Ангел Небесен каза:

  Каква мерзост! Каква наглост! Каква свинщина е това, моля ви се…! За пореден път се доказа до какви печални резулти може да доведе човек отвръщането от правата вяра. Рестрикции!!!..Каторга!!!..иземване на имущество!!!..публично низвергване!!!…все ще им е малко на тез паразити..
  А сега драги съотечественици да видим „духовността“: настоява за ексдрадиране, за отмяна на съдебна регистрация, цитира се наказателния кодекс, все неща в които „духовността“ не може и не трябва да се меси. Умножете другарки и другари мормонското поведение по хиляда, прибавете „смиреното“ и изтънчено, рафинирано до висша „благост“ православно превъзходство, позоваващо се на светския закон-Конституция за своите права, добавете също така „свещената евангелска акция“ насочена към българските деца (и техните родители), които и хал хабер си нямат от „религия“, но които неизбежно трябва да пиемат нещо по силата на историческата действителност и ЕТО ви го същото НАТРАПНИЧЕСТВО. Всичко опира до мащаба, разликите в принципите е минимална.
  Това, което „свещеника“ изисква от светския закон е собствената му слабост и неспособност да предава духовния. До там се стига неизбежно до всякакъв род верови конфликти; като вината може да се прехвърля напърно основателно и върху двете страни, независимо от „историческата толерантност“ и „традиционност“ на едната от тях.

 2. Рътеп каза:

  може би 40% съм съгласен с теб! Като да не повярва човек!

 3. miglena каза:

  Аз пък мисля, че след като е реагирал така, явно е имал основание да го направи.
  Така е преценил, така е направил.
  И с риск да провокирам свободни разсъждения на тема ред и дисциплина – СВЕЩЕНИКЪТ се грижи за реда в храма.
  Защо не се възмутихте от мормонското желание да „проповядват“ в православен храм? Или то си е тяхно исконно право ?

 4. Idiot каза:

  За еретика, дето се изказва неподготвен, не се учудвам, че така реагира.
  Тия сатанински отрепки трябва да се гонят до дупка. Дигнал се някакъв си варосан пикльо, дето не е залесил още площта под носа си, бучнал табелка, че бил старейшина и си мисли, че дошъл да ми проповядва „Словото Божие“. Къде отиваш, може би? Позакъснял си. С някакви си 1143 годинки. Щото Християнство има в България още отпреди Великата схизма. Може би, ние сме някакви диваци с кокъл в косите. Къде бяха тия отрепки адови по време на турското робство? Търкаляли са се с жените си в харемите си? През това време Православната църква е била истинската опора на народа и духа. Защо вие, деца адови, искате да засаждате нивата с бурени? Не забравяйте какво ще стане с бурените.
  Лично аз съм за нетолерантността към всякаквите там секти, мормони и протестанти. Те нямат заслуги.
  Ангеле паднал, да бъде, поправи мерника, щото не си прав въобще!

 5. wkt каза:

  Прекалено голяма ни е толерантноста, затова разни сектанти ще си раиграват коня както си искат. Чудя се ако това се беше случило в Сръбски или Македонски Православен храм какво ли щеше да им се случи на тези двете мормончета.

 6. radotr каза:

  „Прав“ е Ангел-а. :-)))
  Как си е позволил отеца да изобличава тази ерес. Та това не е никаква любов от негова страна. Нито политически коректно. Срам!!! Вместо това трябваше да ги покани от амвона да си благовестят на спокойствие „евангелието“ от Мормон. После и „Свидетелите“ да поканят, братя сме все пак. Ха ха. :-)))
  И да не забравяме, че изобщо не е важно какъв Христос изповядваме и дали изобщо Го изповядваме. „Любов“ и уважението да си имаме, да си не създаваме ядове, друго не ни е нужно. Така ли е Ангел-е? :-))))
  П.П. Не мога да влеза във форума и да ти отговоря на последния постинг. 🙁
  П.П.П. Помисли внимателно, защо Дон Кихот те нарече “неогностик“. Сериозно!!!

 7. portos каза:

  Време беше някой да се развика! Ей, тези луди, луди бургазлии. Господ да го благослови и укрепи отец Захария. А младите момчета, които са се намесили, да не се притесняват да ги изхвърлят следващия път мормоните и на „циганска люлка“, ако съответните държавни органи не проявят очакваната адекватност.

 8. portos каза:

  ЦИТАТ от radotr:

  Помисли внимателно, защо Дон Кихот те нарече “неогностик“.

  Дон Кихот ли го нарече?? Аз пръв, струва ми се, му сложих диагнозата

 9. radotr каза:

  Може! Тогава даже „диагнозата“ се потвърждава от 2 независими един от друг източника. :-)))) Следователно може да се приема за точна. 😉

 10. Християнче каза:

  Защо си траем, че комунистите са окупирали цялата БПЦ? Не е ли нужно Уведомление и за тях? Защо за комунистити си трае отец Дечев?

 11. portos каза:

  Чака те тебе да поканиш някой комунист в храма в Бургас. И да видиш тогава панаир. Дерзай.

 12. Християнче каза:

  Няма нужда да каня комунист защото почти целия храм и в Бургас се изпълва от православни комунисти като теб. А за панаира знам, че може да го предизвикате навсякъде. Вие сте на всеки километър и сантиметър в България. Спаси ни, Сине Божий!!!

 13. elder каза:

  Никой не може да забрани на когото и да било да посещава православните храмове и още по малко да изгони .Първо да видят собствените си злоупотреби и мизерии и тогава да обсъждат другите.Никой не знае къде е била църквата Ви през турските години ,но всички виждаме къде е сега по барове и долни кръчми,в манастирски оргии и прочие.Ако на тези хора без никакъв морал и ценностна система се надявате Бог да ви е на помощ.