Всички сме в окото на Big BrotherМоже да харесате още...

2 Отговори

  1. blago каза:

    Много подходяща по темата ми се струва последната книга на Калин Янакиев – Метафизика и християнство и особено глава трета – Постистория на душата.Култура на „последните времена“.

  2. бърборко каза:

    След като е автоматизатор, Филимонов няма как да не знае, че на една авт. s-ма освен сензори и трябват и актуатори. Като ми прочетат ИД-то и какво, нали пак трябва да дойде едни чичковци с фуражки и джипка и да ме заведат на едно място. Как иначе ще ми наложат тотален контрол, с какво, с третата ръка дето ще ми я имплантират (смехотворно)? Между идентификацията и контрола има цяла пропаст, която само човек от ранга на Тери Пратчет може да запълни.
    А ние и сега си имаме ИД-та, наричат се ЕГН. Да не си мислите, че чрез договора с мобил. И интернет оператори не могат да се забъркат ИП, лични данни, ИМЕИ и сим карта ИД в една чорба? Младите масово си публикуват снимки по и без гащи, ние бълнуваме за тотален контрол. Аз и сега чрез 123people.com мога сума ти неща за Филимонов да разбера, мога лесно да го идентифицирам, определя, в мрежата, но по никакъв начин не мога да го заставя да изпие един литър водка тая вечер.